Spreekbeurt van Bart over Iedema

Welk onderwerp kies je voor een spreekbeurt in Groep 7? De 10-jarige Bart wist het gelijk, hij wilde zijn spreekbeurt graag over het werk van zijn vader doen. Naast zijn spreekbeurt maakte hij ook een werkstuk over Iedema Projectstoffeerders. Wij mochten bij zijn spreekbeurt aanwezig zijn en verrasten hem met zijn eigen Iedema polo.

Tijdens zijn spreekbeurt kwamen zijn klasgenoten voor het eerst in aanraking met ons vakmanschap. Wat is stoffering, welke gereedschappen gebruik je en hoe leg je een vloer? Om een goede indruk te geven had Bart allerlei materialen mee naar school genomen. Hij liet de gereedschappen zien en deelde stalen vloerbedekking en marmoleum uit.

Als afsluiting van de spreekbeurt gaf zijn vader Martin een demonstratie. Hij begon zijn demonstratie met het leggen van linoleum en liet ook zien hoe 2 banen linoleum, die naast elkaar liggen, worden afgelast. De klas mocht nader hand nog vragen stellen, die Bart vervolgens weer goed heeft toegelicht. Wij zijn trots dat Bart zoveel plezier heeft beleefd aan zijn spreekbeurt en deze mocht afronden met een mooie 8,5!