Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij geloven dat bedrijven een belangrijke rol spelen in het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, ook wel bekend als de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Ons MVO-beleid is gericht op het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het creëren van een positieve impact op onze medewerkers, klanten en de maatschappij als geheel. Wij richten ons hierin op de drie pijlers van duurzaamheid: People, Planet en Profit. 

Als bedrijf dragen we ons steentje bij aan een duurzamere wereld en daarom hebben we de SDG’s geïntegreerd in ons MVO-beleid. We ondersteunen alle SDG’s, maar we kunnen ons het meest onderscheiden op de doelen die verband houden met social return, verantwoorde consumptie en productie. 

“Zo hopen we een bijdrage te leveren aan een betere wereld voor toekomstige generaties en inspireren wij andere bedrijven om hetzelfde te doen.”

Onze duurzaamheidsaanpak is ISO 14001 gecertificeerd en wij werken actief en uit eigen overtuiging continu én aantoonbaar aan het verbeteren van onze milieuprestaties en die van onze onderaannemers. Wij houden ons op gebied van circulariteit en duurzaamheid bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, nieuwe werkwijzen en jagen hierin de markt op om verder te gaan dan ze momenteel doet. We kijken hierbij naar de circulaire prioriteitsladder; de R-ladder.

Voorkoming/beperking aan de voorkant
Door gevraagd en ongevraagd advies te geven bij onze klanten vergroten wij de bewustwording en de kennis omtrent de milieuvriendelijke mogelijkheden. Hierbij worden de mogelijkheden van hergebruik, reparatie en/of reiniging altijd benoemd. Circulariteit van de door ons aangeboden producten vormt eveneens onderdeel van onze adviezen evenals beter presterende alternatieven. Door juiste productkeuzes te maken nu, voorkomen we onnodig afval in de toekomst. Daarom garanderen wij een terugname van de goederen aan het einde van de levensduur, zodat ook dan de beste verwerking van de producten verzekerd is.

Verwerking restmateriaal en terugbrenging in grondstofketen

Restmaterialen gaan altijd met onze eigen stoffeerders en worden door ons zorgvuldig gescheiden in onze eigen milieustraten. Elke stroom wordt aangeboden aan de verwerker die dit op de meest milieuvriendelijke manier verwerkt. In geval van producten (zoals tapijttegels, verf, lamellen etc.) zijn dit de fabrikanten die de geretourneerde stoffen C2C verwerken.

Social Return

Iedema Projectstoffeerders is een familiebedrijf waarbij social return vanzelfsprekend is. Wij zetten in op vakmanschap middels de Iedema Academy. Hierin leiden wij vakmensen op tot projectstoffeerder. In samenwerking met VMBO en MBO scholen verzorgen wij gastlessen, bieden wij stage- en werkervaringsplaatsen (waaronder BBL) en nemen wij initiatieven om mensen, waaronder ook nieuwe Nederlanders een plek te geven in onze organisatie.

Wij werken samen met een aantal organisaties zoals:

  • Wil: Wil draagt bij aan de versterking van personen, gezinnen en wijken. We zien voor iedereen mogelijkheden om actief mee te doen in de samenleving;
  • TEC: Het Techniek Expertise Centrum (TEC) is een duurzame samenwerkingsstructuur tussen het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid.

SamSam: Wij als Samsam focussen ons op het oplossen van maatschappelijke problemen op de arbeidsmarkt. Mensen waarbij het keer op keer niet lukt de juiste baan te vinden, daar staan wij voor klaar.