Midlife-update voor Psychiatrisch Centrum Rielerenk

  • Home
  • Nieuws
  • Midlife-update voor Psychiatrisch Centrum Rielerenk

We zijn trots te kunnen melden dat Iedema Projectstoffeerders de opdracht heeft gekregen om een midlife-update uit te voeren voor het Psychiatrisch Centrum Rielerenk in Deventer.

PC Rielerenk is een locatie van Dimence Groep waar psychiatrische zorg wordt gegeven aan verschillende groepen. Het gebouw heeft twee verdiepingen: een kelder en een begane grond. Het hart van het gebouw heeft veel licht en grote open ruimtes. PC Rielerenk is verbonden met het Deventer Ziekenhuis.

In 2024 krijgt het hele gebouw een midlife-update, waardoor de locatie de komende 15-20 jaar weer up-to-date is. Dit betekent onder andere het aanpakken van problemen met luchtbehandeling, klimaat en geluid. Ook wordt de locatie duurzamer door erkende maatregelen en het plaatsen van zonnepanelen. Esthetisch gezien krijgt het interieur een update met frisse kleuren op de muren, nieuwe bekleding en nieuw meubilair, ontworpen door een interieurarchitect.

De renovatie wordt gedaan terwijl het gebouw in bedrijf blijft, zodat de cliënten alle voorzieningen kunnen blijven gebruiken. Dit vraagt om flexibiliteit, nauwe samenwerking en vakmanschap van alle partners in de keten. Iedema Projectstoffeerders heeft ervaring met herstoffering in bewoonde zorggebieden. We zijn trots dat we deze ervaring binnen deze samenwerking kunnen toepassen.

Van Wijnen, Lenferink, Iedema Projectstoffeerders, Unica en PET projectinrichters werken samen in een ketenpartnerovereenkomst om deze uitdaging aan te gaan. Uiteraard maken ook de opdrachtgever Dimence Groep en adviseur OOG Vastgoedadvies deel uit van het gehele proces.