FAQ’s

FAQ's

Veel gestelde vragen over raam- en vloerbekleding


We horen vaak dezelfde type vragen terugkomen in onze gesprekken met klanten als het gaat om de keuze voor een vloeroplossing. Daarom vindt u hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Goed onderhoud en reiniging zorgt voor een mooie, gezonde en hygiënische werkomgeving! Prettig om in te werken en te verblijven. Wij zetten ons advies voor u op een rij in onze onderhoudsvoorschriften
In projecten is er meer en meer behoefte aan een waterdicht systeem op de vloeren en eventueel ook de wanden. Lees meer over onze ervaring in het plaatsen van vloeren en wandafwerkingen, geschikt voor de natte ruimtes.
Zeker. Iedema Projectstoffeerders kan u adviseren op gebied van stoffering en raambekleding, zodat de projectstoffering een goede bijdrage levert aan uw ambitie voor een zo hoog mogelijk BREEAM-keurmerk. Lees meer over hoe Iedema Projectstoffeerders u kan helpen bij het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact.
Hoe kan ik voorkomen dat mijn nieuwe vloer snel vervuild raakt? en daardoor sneller slijt?
De beste manier om het schoonloopsysteem te ontwerpen is om in schoonloopzones te denken, van buiten naar binnen. Iedema Projectstoffeerders kan een schoonloopplan ontwerpen met looproutes. Lees meer over schoonlooproutes en hoe Iedema Projectstoffeerders u kan helpen slijtage te voorkomen
In sommige gevallen zou het mogelijk kunnen zijn, maar een betere oplossing is het toepassen van een halffabricaat. Een halffabricaat wordt voor het plaatsen van een tegelbacking en voor het snijden uit de productie gehaald, waardoor er een tapijt op rol ontstaat. Dit is goed te verwerken en zorgt voor een mooi eindresultaat. Bij sommige producten is dit niet mogelijk, maar dat zoeken wij graag voor u uit.
Projectstoffering kan zeker bijdragen ter verbetering van de akoestiek. Bij akoestiek gaat het vaak over verspreiding van geluid in een ruimte. Denk hierbij aan de manier waarop geluid nagalmt of voor bepaalde klanken zorgt. Verbetering van de akoestiek is goed mogelijk door het kiezen van de juiste producten; zowel vloerbedekking als raambekleding.

Wij kunnen u een advies geven, waarin gekeken wordt naar de functie van de ruimtes, mogelijkheden in de ruimte en de toepassing van de juiste stoffering.
Dat kan zeker. In dit artikel over vloerverwarming gaan we in op de verschillende systemen en hoe de vloeren kunnen worden afgewerkt met linoleum, pvc, tapijt, hout, laminaat of tegelwerk.
Lees meer over vloerverwarming
In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan door thermische lengteveranderingen. Om dat risico zoveel mogelijk te beperken, is het noodzakelijk de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen. Dit noemen we het opstook- en afkoelprotocol. Lees meer over hoe Iedema Projectstoffeerders u kan helpen om scheuren in uw dekvloer te voorkomen.
Ja, wij kunnen op twee manieren een meerjarenbegroting voor u opstellen.


Bij een nieuw aan te schaffen vloer maken wij een overzicht van wat het product zal kosten, incl. het onderhoud van deze stoffering. Wij kunnen ook producten naast elkaar zetten, zodat u een vergelijk heeft. Dit overzicht of deze vergelijking, ook wel TCO (Total Cost of Ownership genoemd), geeft u een goed beeld van wat u tijdens de verwachte levensduur van uw stoffering aan aanschaf en onderhoud kwijt bent. Lees meer over het IdeeMaatwerkPlan.


Daarnaast kunnen wij met de Iedema StofeerScan voor u inzichtelijk maken welke onderhoudswerkzaamheden u de komende jaren te wachten staan? Natuurlijk spreken we met elkaar de kaders af. U heeft hiermee een goed beeld welke kosten u de komende jaren moet begroten. Lees meer over de Iedema StoffeerScan.

Ja, vloerbedekking kan zorgen voor een schonere lucht. Er is inderdaad tapijt dat zo ontwikkeld is, dat het stofdeeltjes beter vast houdt en zo ervoor zorgt dat de hoeveelheid opdwarrelend stof, bijvoorbeeld door openzwaaiende deuren of lopende mensen sterk wordt verminderd. De fijne stofdeeltjes worden door de speciale garens vastgehouden tot de volgende stofzuigbeurt. Daardoor ademen we veel minder stof in en zorgen we voor een beter binnenklimaat.

Wij kunnen samen met u kijken welk product het best aansluit bij uw interieur en wensen.
Ja, het is van groot belang dat bij dekvloeren waarin vloerverwarming is geplaatst het opstookprotocol stap voor stap wordt doorlopen. In de dekvloer kan dan namelijk scheurvorming ontstaan door thermische lengteveranderingen. Om dat risico zoveel mogelijk te beperken, is het noodzakelijk de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen. De complete toelichting en te nemen stappen staan in ons opstookprotocol.

Staat uw antwoord er niet bij?

Staat uw antwoord er niet bij of heeft u een specifieke vraag? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!

Iedema Projectstoffering

Vaart ZZ 65
8426 AG Appelscha

Telefoonnummer:

(0516) 72 92 00

E-mailadres:

info@iedemaprojectstoffeerders.nl