Schoonloopzones

Schoonloopzones

Veel wordt gesproken over hoe de vloer onderhouden moet worden als deze vervuild is. Onderhoud is zeer belangrijk voor de vloer, maar vuilpreventie is minstens even belangrijk.

Door medewerkers en bezoekers wordt er elke dag heel veel vuil en vocht uw gebouw(en) binnengelopen. Schoenen nemen vuil en vocht mee uw gebouw in en maken de vloer vies en glibberig. De vloer oogt niet meer representatief, uw vloer slijt sneller en bovenal kan het ook een veiligheidsrisico opleveren.
Elke entree van een gebouw heeft dus bescherming nodig. Of er nu sprake is van regen, sneeuw, zand of modder; het vuil wordt tegen gehouden).

Wanneer u uw gebouw(en) effectief schoon en veilig wilt houden, dan is het niet voldoende om alleen een mat bij de deur neer te leggen. Een schoonloopplan ontwerpen is van veel factoren afhankelijk; de looproutes in het gebouw, het aantal mensen dat dagelijks het gebouw binnenkomt en verlaat en de omgeving. De beste manier om het schoonloopsysteem te ontwerpen is om in schoonloopzones te denken, van buiten naar binnen.

Zone 1: Buiten
De buitenmat biedt een eerste linie tegen grover vuil en schraapt dit onder de voetzolen vandaan nog voordat dit het gebouw binnenkomt.
Zone 2: Binnenkomst
Bij binnenkomst zorgt de textiele mat voor de volgende barrière tegen fijner vuil en vocht.
Zone 3: Circulatiezones
Ook andere gebieden binnen een gebouw, zoals recepties, gangen, liften, trappen en secundaire (nood)uitgangen hebben te lijden onder viezigheid van buiten. Door Coral of Nuway te installeren voorkomt u veelvuldig stofzuigen.

Kostenverlaging
De hoeveelheid vuil en vocht die mensen onder hun schoenen het gebouw in meenemen is niet alleen slecht nieuws voor uw vloer, maar ook voor uw portemonnee. Dit betekent namelijk vaak hoge schoonmaak- en herstelkosten.
Cleaning Research International kwam tot de conclusie dat 86% van de levensduurkosten van een vloer bestaat uit onderhoudskosten. Daarbij wordt onderhoud voor 90% veroorzaakt door binnengelopen vuil en vocht. Een goed ontworpen schoonloopzone is zeer effectief en eigenlijk onmisbaar als we het over besparing van onderhoudskosten hebben. Een goed schoonloopplan zorgt ervoor dat tot 95% van het binnengelopen vuil en vocht de achterliggende vloer niet bereikt en zal een besparing opleveren op uw vloeronderhoudskosten besparen en bovendien de levensduur van uw vloer verlengen.

Belangrijk is wel dat u uw schoonloopzone goed onderhoud. Een met vuil verzadigde schoonloopzone verliest zijn functie. Neem de entreemat mee in een hoge frequentie mee in uw onderhoudsplan en stofzuig de mat met een stofzuiger met een roterende kop. Dit zal het vuil van dieper tussen de garens verwijderen.

Natuurlijk kunnen wij u een advies op maat geven, afgestemd op uw gebouw(en).