NIEUW GRASWIJK

Nieuw Graswijk in Assen biedt psychogeriatrische zorg en behandeling aan jong-dementerenden en aan mensen met een niet-aangeboren hersen- afwijking.

ZORGCENTRUM NIEUW GRASWIJK

Het woon-, zorg- en leefklimaat is hier afgestemd op de relatief jonge bewoners. Alles is erop ingesteld dat men zo normaal en zelfstandig mogelijk kan leven. 

Naam klant:
Zorgcentrum Nieuw Graswijk

Plaats:
Assen

Projectbeschrijving:
Nieuwbouw 6 zorgcentra in en rondom Assen

De wens van de architect was de pvc vloeren “mee te laten lopen” in deze boog. De delen van de gang zijn gesegmenteerd zodat optisch de vloer altijd “recht” in de gang ligt. Het woongebouw ziet eruit als een gewoon appartementencomplex. Ook is er als onderdeel van de afdeling Wijkzorg een dagbehandeling psycho- geriatrie.
Iedema Projectstoffeerders heeft de vervanging en nieuwbouw van 6 zorgcentra in en rondom Assen in 6 jaar tijd afgerond met een totale vervanging van circa 20.000 m2 vloeren. De locatie Nieuw Graswijk mag met recht gezien worden als kroon op het werk. Het pand is ontworpen door Team 4 Architecten uit Groningen en loopt in een boog. 

Soorten vloerbedekking:
6000 m2 Tarkett PVC stroken special met 0,55 toplaag, incl. leggen en randen afkitten. 46 m2 Tarkett Omnisport incl. leggen, naden lassen en randen afkitten.

Soorten gordijnen:
1300 m1 Kvadrat gordijnstoffen incl. confectie, rail en montage.

Bijzonderheden:
De wens van Team4 Architecten was dat de pvc-vloeren “meelopen” in deze boog. Alle delen van de gang zijn gesegmenteerd zodat optisch de vloer altijd “recht” in de gang ligt.