Iedema Projectstoffeerders doneert 1500 meter stof

Iedema Projectstoffeerders is een familiebedrijf waarbij social return vanzelfsprekend is. Social Return is er op gericht om personen met een grote(re) aftand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen.

Dit doen we ondermeer met de Iedema Academy. Hierin leiden wij vakmensen op tot projectstoffeerder. Daarnaast ondersteunen wij sociale en duurzame projecten zoals die van de Kringloop in Zeist. Begin juli 2021 opende de circulaire textielwerkplaats van Kringloop Zeist in Vollenhove. In de textielwerkplaats werken bewoners samen met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, vrijwilligers en professionals aan gordijnen op maat.

Iedema Projectstoffeerders heeft 1500 meter stof gedoneerd, waarmee honderd huishoudens “nieuwe” gordijnen hebben mogen ontvangen. Deze wergen gemaakt door 12 vrijwilligers van de gordijnen werkplaats van Kringloop Zeist. De gebruikte materialen voor dit mooie project zijn onder andere afkomstig van ons snijafval. Hiermee is er in totaal zo’n 10.000 m3 aan stookkosten bespaard. Op jaarbasis is dat voor de huishoudens die de gordijnen ontvangen hebben meer dan 100,- euro besparing per huishouden.

Nieuwe gordijnen nodig? Of wil je jouw gordijnen vermaken? De textielwerkplaats is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van 9.00 tot 13.00 uur. Per ochtend zijn er zes of zeven mensen aan het werk. Alle inwoners van Vollenhove kunnen hier terecht voor (nieuwe) gordijnen op maat.