Domesta in Emmen | Volledig circulair ingericht

Als partner van .pet Projectinrichting uit Hoogenveen hebben wij een goede bijdrage geleverd aan het eindresultaat bij Domesta in Emmen. Domesta is een ondernemende maatschappelijk gedreven organisatie die betaalbare huizen biedt aan mensen met de laagste inkomens of voor wie dat door andere redenen moeilijk is zelf te regelen.

In dit project was circulariteit geen bijzaak maar de opdracht; volledig circulair inrichten is het zoveel als mogelijk inzetten van bestaande producten en grondstoffen en waar dit niet mogelijk is, wordt gebruikt gemaakt van nieuwe groene producten die na de levensduur 100% recyclebaar zijn.

Wij hebben in dit project de vloerafwerking geplaatst. De tapijttegels van Interface bestaan uit volledig gerecyclede nylon garen en een backing gemaakt van een bio-composiet met biobased en gerecyclede vulstoffen. Deze garens en backing zijn na de levensduur ook weer de grondstoffen voor nieuwe tegels.

De harde vloeren zijn van Forbo en deze zijn gemaakt van pure materialen, zoals lijnzaad en houtmeel. De vloer is CO2 neutraal en PVC vrij geproduceerd. Na de levensduur wordt de vloer weer ingezet als grondstoffen voor nieuwe vloeren.

Wij zijn trots op onze bijdrage en dat wij onderdeel zijn van het complete eindresultaat waarbij de opdracht om volledig circulair in te richten goed is ingevuld.

Bekijk hieronder de video over onze duurzame aanpak bij Domesta.