ONDERHOUDSADVIES

Zo lang mogelijk van uw vloer genieten? Dan is goed en regelmatig onderhoud en reiniging essentieel. Het houdt uw vloer mooi en verlengt de levensduur. Wist u dat fijnstof een belangrijke veroorzaker is van gezondheidsklachten, zoals luchtwegaandoeningen? Zand en grover vuil kunnen bovendien leiden tot krassen op harde vloerbedekking. Goed onderhoud en reiniging zorgt voor een mooie, gezonde en hygiënische werkomgeving! Prettig om in te werken en te verblijven. Wij zetten ons advies voor u op een rij:

Zachte vloeren
Dagelijks onderhoud: Door te stofzuigen voorkomt u circulatie en verspreiding van vuil en stof op de werk- en/of bedrijfsvloer. Daarbij kunt u het opzetborstelstuk van uw stofzuiger het beste aanpassen aan de hoogte van de tapijtpool, hoe hoger de pool, hoe dieper het vuil. Dit vergemakkelijkt het stofzuigen. Wekelijks onderhoud: Vlekken op uw tapijtvloer of karpet zijn niet mooi en zorgen voor een smoezelige uitstraling. Daarom raden we een wekelijkse vlekinspectie aan. Voor het beste resultaat adviseren we om vlekken direct te verwijderen. Veelal is gebruik van schoon kraanwater op een schone doek voldoende. Wordt een vlek op een later tijdstip opgemerkt? Dan biedt een ecologisch schoonmaakmiddel, zonder toevoeging van schadelijke bleekmiddelen, uitkomst. 

Bij harde vloerbedekking

Dagelijks onderhoud: Door te stofzuigen verwijdert u zand, kruimels en dergelijke. Fijnstof krijgt geen kans om te circuleren door te wissen met behulp van een zachte statische microvezeldoek. Wekelijks onderhoud: Om aangehecht vuil en onzichtbaar vuil, denkt u hierbij aan bacteriën, te verwijderen is nat reinigen noodzakelijk. Dit doet u met een schone mop en 2 emmers, één voor het vuile water en één voor het schone water met toevoeging van een ecologisch schoonmaakmiddel. Aanvullend advies om binnenlopen van vuil en vocht te beperken Door in de entreeruimte van uw kantoorgebouw of bedrijfspand een schoonloopmat/-systeem (link toevoegen) te gebruiken, houdt u een groot deel van vuil en vocht buiten de deur. Uw vloerbedekking blijft schoon en onbeschadigd; de kans op uitglijden wordt aanzienlijk verkleind. Daarnaast levert het ook besparing op in de tijd die u kwijt bent aan het schoonmaken, onderhoud en uiteindelijke herstelkosten.