AMPHIA ZIEKENHUIS BREDA

Elke dag werken medewerkers hard aan dezelfde missie, samen gezonder. In een omgeving die zo dicht mogelijk bij huis ligt om te kunnen herstellen.

AMPHIA ZIEKENHUIS BREDA

 Eind 2019 is de locatie Molengracht in Breda in gebruik genomen. Iedema Projectstoffeerders verzorgde de raambekleding voor het nieuwe ziekenhuis.
 
Totaalinrichting als onderdeel van uitstekende zorg
 
Om uitstekende zorg te kunnen bieden, met aandacht voor patiënt en bezoekers, is het ziekenhuis functioneel ingericht. Afdelingen kunnen makkelijker communiceren, omdat deze vlakbij elkaar zijn geplaatst. Mariska Ek is verantwoordelijk voor de totaal inrichting van de nieuwbouw. Denk hierbij aan kleur, materiaalkeuzes, losse inventaris, wayfinding en belevingsconcept. Het interieur is onderdeel van een helende omgeving.

Functioneel en beleving, een prettige omgeving
De nieuwbouw is nu een aantal maanden in gebruik. De reacties vanuit patiënten, bezoekers maar ook medische professionals zijn positief. Het ontwikkelde belevingsconcept ‘Stad in Beweging’ komt in de praktijk goed tot uiting. Er is gezocht naar de juiste balans tussen een rustige basis en kleur elementen. De wandprints zorgen voor de nodige afleiding en verbinding.
 
Een prettige wachtbeleving voor bezoekers
Patiënten ervaren de kamers als heel comfortabel en licht. De gordijnen worden vaak, als onderdeel hiervan, vaak geprezen. Bezoekers van de polikliniek hebben de ontvangstruimtes als prettig ervaren. Deze grenzen aan groene patio’s en er is keuze uit verschillende manieren van wachten. Oftewel aan de leestafel, treinbak of traverse. 

Herstel bevorderende omgeving met privacy
Het interieurontwerp is gericht op een healing environment om het welzijn te bevorderen en stress te verminderen. Alle elementen leveren een bijdrage hieraan, waaronder de raambekleding. De gordijnen zijn enorm sfeer verhogend en zorgen voor privacy. De raamdecoratie van Kvadrat zijn uitermate geschikt voor de zorg gezien de kwaliteit. Het Amphia heeft voor de komende jaren gegarandeerd kwalitatief hoogwaardige gordijnen hangen. Zonder dat zij last hebben van krimp, kreukels en verarming van het doek.