ALWEL

Alwel is een woningcorporatie met zo’n 25.000 huizen, parkeerplaatsen en andere panden in de gemeenten Breda, Etten-Leur en Roosendaal.

WONINGCORPORATIE ALWEL

Iedema Projectstoffeerders heeft het kantoor van Alwel in Roosendaal mogen herstofferen.

Woningcorporatie Alwel uit Roosendaal typeert haarzelf als ‘buurtcorporatie’. “Fijn wonen, daar werken we aan. Daarom zetten we ons in voor voldoende, goede, betaalbare en duurzame huizen. En samen zorgen we ervoor dat het ook prettig is om in de buurten en wijken te wonen.”

Werken aan “fijn wonen” doet Alwel vanuit een compleet opnieuw gestoffeerd kantoor. Alwel koos voor Iedema Projectstoffeerders vanwege het aansprekende ontwerp dat het beste paste bij het gebouw en aansloot op de wensen van Alwel. Ook het feit dat we werken met eigen mensen die voortkomen uit onze eigen opleiding vanuit de Iedema Academy was een pré.

De herstoffering wordt gekenmerkt door het streven naar duurzaamheid. Een goed voorbeeld hiervan is de keuze voor een tapijttegel, die erg weinig CO2 verbruikt tijdens het delven van de grondstof en de productie. Daarnaast levert de terugname van oude tegels (re-entry) van deze herstoffering een bijdrage aan de energiedoelstelling èn draagt de raambekleding bij aan een lager energieverbruik in de zomer (warmtewerend) en winter (warmtebehoud).