Specialist in vloer- en raambekleding
0516 72 92 00 Kies een vestiging of bel ons via 0516 72 92 00
Amsterdam
Amsterdam 020 236 0520020 23 605 20 E-mail Adres
Appelscha
Appelscha 0516 72 92 000516 72 92 00 E-mail Adres
Tiel
Tiel 0344 74 90 200344 74 90 20 E-mail Adres
Wateringen
Wateringen 0174 22 55 660174 22 55 66 E-mail Adres
Zwolle
Zwolle 038 20 420 50038 20 420 50 E-mail Adres
  • Vakmanschap sinds 1986
  • Professioneel en representatief
  • Landelijke dekking

Re-Use

Re-Use (duurzaamheid)

Iedema Projectstoffeerders is al sinds 2009 intensief betrokken bij het retour nemen van snijafval en hergebruik van vloerproducten.

Alle textiel & vinyl vloerbedekkingen die Iedema Projectstoffeerders inzamelen worden op locatie of op één van onze locaties op de volgende wijze gesorteerd; Afvalstroom Inname door
Banen tapijt, gebruikt en snijverlies Desso-take-back-program, grondstof nieuwe tapijttegels product en asfaltindustrie
Snijverlies tegeltapijt en tegeltapijt verwerkt met tac-tiles Desso-take-back-program, 100% nieuw tapijttegel product
Tegeltapijt geïnstalleerd met fixatie lijm Desso-take-back-program, grondstof nieuwe tapijttegels product en asfaltindustrie
Tapijttegels, geschikt voor Re-Use Tegels worden opgeslagen en hergebruikt
Gebruikt rubber, heterogeen en homogeen pvc AGPR; basis pvc grondstof
Snijverlies marmoleum Forbo Flooring, volledig nieuw marmoleum
Karton (verpakkingen) Dozen retour fabrikant / gescheiden afval; oud papier Van Gansewinkel
Plastic (verpakkingen) gescheiden afval; Plastic; Van Gansewinkel
Overig Grof vuil Van Gansewinkel
Unknown

Hergebruik
Tapijttegels die niet onder werkplekken of in looppaden hebben gelegen zijn veelal geschikt om voor 5 – 10 jaar een nieuw doel te dienen in ruimtes waar hier nog behoefte aan is. Iedema Projectstoffeerders heeft de ruimte om deze tegels droog op te slaan.

Transport
Iedema Projectstoffeerders werkt met eigen mensen en een flexibele schil van ZZP-ers. Vanwege de hoge kwaliteit, beheersbaarheid en opslag is er dagelijks transport van de 'klus' naar het betreffende filiaal van Iedema. Tevens leveren leveranciers ons wekelijks aan, al onze inzameling stromen lopen via deze reeds bestaande transport kanalen. Van enige extra uitstoot en belasting voor het milieu is door deze wijze geen sprake. Graag willen we opdrachtgevers het aanbod doen om bestaande tapijttegels af te voeren zodat deze voor 100% kunnen worden hergebruikt in een nieuwe tapijttegel (circa 10% van de te slopen hoeveelheid), de tapijttegels die we 'her' gaan gebruiken (circa 90% van de te slopen hoeveelheid) leveren zelfs inkomsten op voor WDO Delta. Tevens zullen we de bestaande Linoleum vloeren laten liggen en gebruiken als ondervloer onder de nieuwe vloerafwerking. Door onze lijmvrije verwerkingswijze is de Linoleum vloer na het gebruik weer her te gebruiken als harde vloer met behoud van zijn (nieuwe) uitstraling. Tevens besparen we de sloopkosten en gaat het gesloopte linoleum niet de 'verkeerde' afvalstroom in.
 
Voorbeeld;
1600 m² totaal terug te halen : Naar aanleiding van opname is de inschatting: 90% re-use en 10% re-entry. Re-use (her-inzetten) levert € 0,75 m² op en de kosten van re-entry (recycling) kunnen we terugbrengen naar € 0.60 m² 1440 m² x € 0,75 = opbrengst van € 1.080 160 m² x €0,60 = kostenplaatje van € 96,- Dus totaal levert deze actie opdrachtgever € 984,- op.
(nb exclusief arbeidskosten)
 
NE – Carpet Take Back™
Binnen het Cradle to Cradle®-concept is het van wezenlijk belang dat elk onderdeel van al onze tapijten op de rol volledig wordt opgenomen in een technische of biologische cyclus. Momenteel hergebruiken we het product in de cementindustrie, waar het wordt gebruikt als brandstof met een hoge calorische waarde. Onze stabilisator (kalk) wordt gebruikt als grondstof voor de productie van cement. Omdat tapijten kunnen worden hergebruikt, is het van het grootste belang ervoor te zorgen dat recycling ook daadwerkelijk plaatsvindt. Een belangrijk onderdeel van het Cradle to Cradle proces is het introduceren van een terugnamesysteem waarin we gebruikte tapijten van onze klanten verzamelen.
Tevens bieden we op al onze leveringen voor WDO Delta de garantie dat we kosteloos alle producten retour komen halen voor hergebruik. Indien gewenst kunnen we een 100% sluitende levenscylus van onze producten bieden, dat wil zeggen alle producten die we leveren voor WDO worden 100% hergebruikt als het product, dus tapijttegels als tapijttegels en vinyle bedekking al pvc. Echter dienen we hiervoor het bestek (en de producten) aan te passen en andere wijze van verwerking te selecteren.
 

Waarom Iedema uw specialist is

Geruisloos renoveren
Uw stofferingsanalyse
Flexibele installatie
Uw stoffeerplan
Re-use